BEHANDELINGEN

Werkwijze behandelingen:


De deur staat op een kier 5 minuten voor aanvang van de afspraak (niet vroeger).

U kunt dan binnen en eventueel gebruik maken van het toilet bij de ingang, handen wassen/ontsmetten en de schoenen uit doen aan de deur.

Ik begeleid u naar de praktijkruimte voor een intakegesprek met glaasje water.

We bespreken uw wensen en eventuele klachten, dit kunt u op voorhand ook aangeven tijdens uw reservatie in de online agenda.

De behandelingen gebeuren altijd in ondergoed, voorzie een slip of tanga tijdens de behandeling.

De hoog-laag massagetafel is verwarmd en er is therapeutische infraroodverwarming in de praktijk.

We voorzien voldoende tijd tussen elk bezoek voor verluchting en hygiëne.


Alle prijzen vind u op de homepagina en in de online agenda bij uw gewenste behandeling. 

LICHAAMSMASSAGE

 

 

Stimuleert de bloedcirculatie, spijsvertering en de parasympathicus.

De parasympathicus is onderdeel van het autonome zenuwstelsel dat rust en herstel bevordert.

We spreken op een zachte toon en stemmen graag de behandeling zo goed mogelijk af.

We doen er alles aan om u een ontspannen gevoel te geven, door de praktijkruimte in te richten met rustgevende kleuren en elementen.

Als u fysiek, emotioneel, energetisch en mentaal rustig bent, zal de behandeling beter verlopen.

Het resultaat kan dan ook langer inwerken.

Daarom geven we graag tips voor een ontspannen me-time moment in de bevestigingsmail wanneer u een behandeling reserveert.


Een lichaamsmassage gebeurt met slip aan, het lichaam wordt bedekt met warme handdoeken en de massage is steeds

met kwaliteitsvolle olie zonder toevoegingen.

De volgende massage soorten heeft Kizzy leren beheersen, en worden intuïtief toegepast in een behandeling van 90 minuten of langer.


 • Bij een Klassieke of Zweedse massage zijn de technieken typerend: effleurages, petrissages en fricties. Ideaal voor een licht pijnstillend effect en algehele ontspanning. Deze massagevorm is het meest bekend in het Westen.

 

 • Holistische massage houdt rekening met de persoon, het lichaam, de emotionele en geestelijke toestand als een geheel. Zo kunt u bij nekklachten met uitstralende pijn bijvoorbeeld ook een massage ervaren aan handen en armen of zelfs de lendenen en rug.

 • Een Therapeutische massage houdt rekening met uw medische toestand: pijnpunten, herstel na operatie, klachten en wensen worden in alle vertrouwen besproken.

 • Dieptemassage of Sportmassage, zijn stevige massagevormen die de spieren kneden, verklevingen losmaken en door bepaalde manipulaties onderliggende spieren kunnen helen. Geen 'harde' massage, maar nog steeds holistisch. Er kan gemasseerd worden met onderarmen of ellebogen voor een diepere druk, afwisselend met strijkbewegingen. Ook worden er tapotages, rektechnieken en vibraties toegepast voor een meer complete massage.

 • TOK SEN (kloppen met houten stokjes) kan toegepast worden bij een revitaliseerde massage, omdat deze stevig en ritmisch is van aard. Een mooie aanvulling bij dieptemassage, sportmassage of Thaise massage.
  Tok Sen is een oude techniek die zijn oorsprong kent bij Boeddhistische monniken. Met houten stokjes klopt men op de energielijnen of meridianen. Deze techniek is overgebracht naar Thailand en wordt daar nog steeds toegepast.

 • Thaise massage komt oorspronkelijk uit India, en werd ook yogamassage genoemd. De therapeut past druk en rektechnieken toe, zoals gebeurt in yogahoudingen. U hoeft hiervoor niets te doen, zo wordt deze techniek ook 'yoga for lazy people' genoemd. U doet geen moeite, maar ervaart wel de effecten van bepaalde yogahoudingen, soms nog meer dan wanneer u zelf yoga beoefent. Thaise massage kan de mobiliteit verbeteren, spieren ontspannen en interne stroming versterken.
  Deze stijl is bekend geworden in de media als zijnde een pijnlijke massage die je moet 'ondergaan', maar dit hoeft niet zo te zijn. Een goede therapeut luistert naar uw lichaam en speelt daarop in. Er worden (losse) vuisten, onderarmen, ellebogen en soms knieën en voeten gebruikt in combinatie met het lichaamsgewicht van de therapeut, en idealiter op het ademritme van de ontvanger.
  Traditioneel gebeurt Thaise massage op een matje (futon) op de grond.
  Aansluitend kunt u een Dieptemassage ervaren op de verwarmde massagetafel mijn pijnstillende olie, dit wordt vaak erg gewaardeerd.
  U kunt bij opmerkingen plaatsen dat u graag een combinatie wenst van Thaise massage en oliemassage van volledige lichaamsmassage 90 minuten of langer.

 • Aromatherapie van etherische oliën worden door de  reukreceptoren opgenomen. Deze staan in direct contact met het limbisch systeem in de hersenen. Het limbisch systeem speelt een belangrijke rol in het regelen van het autonome zenuwstelsel, geheugen, emoties en hormoonbalans. Er kunnen bepaalde essentiële oliën gemengd worden in de massageolie voor een pijnstillende, ontstekingsremmende of ontspannende werking. Bij uw reservatie kunt u de geur kiezen die u het meest aantrekt, we verstuiven deze in de massageruimte voor uw aankomst, dit is gratis in elke behandeling. Bij een langere massage stemmen we de kruidenthee af op uw gekozen aromatherapie en/of klachten die u hebt aangegeven tijdens uw online reservatie.

 • Kobido is de Japanse betekenis voor: het pad der schoonheid. De traditionele Kobido wordt enkel doorgegeven aan de generatie die afstamt van de oorsprong, vermoedelijk in de 15de eeuw (Samurai).

  Er worden pittige technieken toegepast om de conditie van de huid te optimaliseren, die wij als westerling niet gewend zijn tijdens een gelaatsbehandeling. De Japanse gelaatsmassage is de meest volledige of uitgebreide gelaatsmassage ter wereld. Voornamelijk omdat de technieken de elasticiteit en conditie van de huid verbeteren en zorgen voor een betere doorbloeding waardoor fijne lijntjes verminderen of verdwijnen. Hierdoor krijg je een frisse uitstraling.

  De gelaatsbehandeling is niet enkel gericht op uiterlijke schoonheid, maar draagt bij het algemeen welzijn door bepaalde drukpunten of tsubo’s te stimuleren in hoofd, nek en gelaat.

  Bijkomend voordeel van deze behandeling is de ontspanning die je niet enkel in het gelaat maar over heel het lichaam ervaart.

 

  1 uur manuele massage :

Japanse gelaatsmassage

We kijken naar de conditie van de huid tijdens een korte intake en maken de juiste keuze van huidolie. Slechts één ingrediënt voor alle huidtypes geschikt. De Japanse gelaatsmassage is de meest volledige gelaatsmassage ter wereld en richt zich niet enkel op huidverbetering, maar ook de spieren en drukpunten of tsubo's. De behandeling eindigt met een mini-reiki sessie om de energie te harmoniseren over het hele lichaam.

Traditioneel drinkt u een kopje Japanse thee van de beste kwaliteit na de behandeling.

Tip: ondanks onze inspanning om te werken met de meest zuivere bio oliën, kunt u bij een overgevoelige huid uw eigen dagcrème meebrengen. Draag best geen make-up voor de behandeling en mogelijks komt er ook olie in de haren. Dit kan een voedend masker zijn voor uw hoofdhuid om daarna uw haren te wassen, laat de haren in de behandeling best los voor een optimale ontspanning.

€ 70 of € 200 voor 3 Japanse gelaatsmassages binnen de maand, inclusief introductie face-yoga. Vraag het ons.


RUG Diepte en Warmte behandeling
Diepte en warmtebehandeling speciaal voor de rug, schouders en nek tot in de diepte te ontspannen en pijn te verlichten. We werken met een speciale verwarming die inwerkt tot in de diepere spierlagen. De beste biologische olies met pijnstillende werking om uw lichaam de nodige zorg te bieden.
Deze behandeling bevat een scrub om dode huidcellen te verwijderen en een zijde zachte huid in de plaats te geven, gevolgd door een dieptebehandeling met voornamelijk Oosterse technieken.

€ 70VOETEN en Benen behandeling

Bij aanvang krijg je een (heel)warm voetenscrub en voetenbad met Keltisch zeezout. Dit zout heeft een zuiverende en voedende werking, waarin alle mineralen door uw huid worden opgenomen. Magnesium is een van de 80 mineralen die spierkrampen helpt voorkomen. Zware, vermoeide benen en pijnlijke voeten verdwijnen met deze behandeling die ontwikkeld is om de voeten tot in de diepte energetisch te ondersteunen en verlichten. Speciale technieken helpen afvalstoffen sneller afvoeren.

€ 70


De seizoensmassage met kruidig voetbadje vooraf duurt 80 minuten in totaal met volledige lichaamsmassage en kruiden die evenwicht brengen in uw lichaam in overeenstemming met het huidige seizoen.

Vanaf 21 juni geniet je van een zomerse behandeling met frisse aroma's, voetenbad met Keltisch zout en een Hawaiiaanse massage.

Let op: deze massage houdt geen rekening met persoonlijke wensen of klachten waarop gewerkt wordt gezien de aard van de behandeling.
Deze massage is niet geschikt voor zwangere vrouwen.

€ 85


 90 minuten holistische lichaamsmassage:

VOLLEDIGE LICHAAMSMASSAGE                                                            
Bij aanvang krijgt u een warm, ontspannend voetenbad met Keltisch zeezout en een kopje kruideninfusie.

We stemmen de behandeling af op basis van uw noden tijdens een intake gesprek. Energetische technieken uit het verre Oosten, en relaxatietechnieken uit het Westen in combinatie met de beste oliën laten je tot in de diepte ontspannen.

Zacht afsluiten doen we met dampende doeken voor dat extra warmte gevoel.

€ 95


een complete behandeling van 2 uur:


BODY & MIND LICHAAMSMASSAGE

Bij aanvang krijgt u een warm, ontspannend voetenbad met Keltisch zeezout en een kopje kruideninfusie.

We stemmen de behandeling af op basis van uw noden tijdens een intake gesprek. Energetische technieken uit het verre Oosten, en relaxatietechnieken uit het Westen in combinatie met de beste oliën laten je tot in de diepte ontspannen.
Er is extra ruimte om helende handen te positioneren op energie zones. In de diepte van de ontspanning voel je rustig na op de verwarmde behandeltafel met speciale infrarood verwarming.

Zacht afsluiten doen we met dampende doeken voor dat extra warmte gevoel.

€ 125


Bij een grote behoefte aan rust en ontspanning maken we 2,5 uur tijd:


 • Volledige lichaamsmassage met een balans tussen stevige, drukpuntmassage, en dynamische ontspanningstechnieken
 • Lokale manuele lymfedrainage helpt overbodige spanning af te voeren, zodat u diepe rust ervaart
 • Energetische technieken brengen nog diepere rust
 • Stilte moment

Inclusief warm en ontspannend voetenbad, water, thee en stukje fruit

€ 155


 

ENERGETISCHE MASSAGE OF HEALING

 


Een energetische behandeling gebeurt zonder olie en bovenop kledij. Draag best aangename, loszittende kledij.

Tracht geen zware maaltijd te nuttigen voor de behandeling.


De nadruk ligt niet op het fysieke lichaam, maar toch kunt u zich ontspannen voelen.

De toegepaste technieken richten zich eerder op het energetische lichaam.

In het energetische of subtiele lichaam huist de levenskracht, chakra's en andere energiepunten.

Deze zones zijn met het blote oog niet zichtbaar, maar worden van oudsher erkend in oa: Traditionele Chinese Geneeskunde en Ayurveda.

De technieken in deze behandeling worden meer dan 5000 jaar toegepast in het Verre Oosten, en andere oude tradities.

Meer en meer zijn ook Westerlingen geïnteresseerd in "alternatieve" geneeskunde, relaxatietechnieken en holistisch denken.


In een healing worden meerdere technieken gecombineerd:

Reiki

Dit is Japans voor rei ('geest' of 'ziel') en ki ('energie' of 'levenskracht').

Tijdens een Reiki behandeling worden de handen van de behandelaar op belangrijke energetische plaatsen van de persoon gelegd om de universele energie in het lichaam te optimaliseren waardoor blokkades kunnen vrij komen.


Cranio sacrale therapie

Deze therapievorm komt oorspronkelijk uit de Osteopathie waarbij het hersenvocht dat zich in en rond de hersenen in schedel (cranium) en het ruggenmerg bevindt, tot aan het bekkengebied (sacrum), voelbaar wordt waargenomen door zachte aanraking. Hierdoor kunt u zich zeer ontspannen voelen.


Acupressuur of drukpuntmassage

 Acupressuur komt uit Kiatsu of Shiatsu en staat voor: drukken van de duim of werken met Ki, Chi, prana of levenskracht.

Dit is fysiek goed voelbaar, waarbij de beoefenaar op bepaalde punten in het lichaam drukt of gestimuleerd (met de duim).

Later is men al die punten gaan verbinden en zijn energiebanen of meridianen ontstaan die op hun beurt een of meerdere orgaanfuncties stimuleren.Afhankelijk van uw behoefte, kunnen er energetische drukpunten gestimuleerd worden om energie te stimuleren.


Holistic pulsing

Dit zijn zachte wiegbewegingen die het lichaam in beweging houden.

De techniek is mild van aard en stimuleert daardoor ook het baarmoedergevoel of 'terug naar de moederschoot'


Gebruik van aromatherapie en edelsteentherapie worden in het moment afgestemd op uw behoefte.


€70 / 1u


Een healing start steeds met een kennismakingsgesprek om een zo effectief mogelijke behandeling te bieden.

Bij een grotere behoefte aan rust en herstel door middel van een healing traject, kunt u 3 sessies binnen korte termijn ondergaan voor een diepere werking en opvolging €200 voor 3 healings binnen 1 maand. Vraag het ons!


Bij het reserveren in de online agenda kunt u kiezen voor een healing.

 

 

PRENATALE MASSAGE

 

 

Tijdens de zwangerschap kunt u de veranderingen in het lichaam gewaar worden, het blijft een wonder.

Zwangerschapsmassage ondersteunt het proces van verandering en groei.

De zachte, dynamische technieken verlichten pijn en ontlasten het gevoel van zwaarte en onrust.

 

 Aromatherapie van citrus of lavendel vernevelt de massageruimte voor een ontspannend effect.

Deze geuren zijn veilig in de periode tijdens en vlak na de zwangerschap.

U kunt uw wensen aangeven tijdens het maken van een afspraak.

De massage van 1 uur gebeurt in zijligging, met warme massageolie zonder toevoegingen.

De dijen, lendenen, rug, schouders en nek gemasseerd krijgen standaard een massage, tenzij u andere wensen hebt.

Tijdens de volledige zwangerschapsmassage van 90 minuten ontvangt het hele lichaam een ontspannende massage op maat.
U wordt ondersteund door kussens in zij- en rugligging op een warme behandeltafel.


Ook na de bevalling kunt u genieten van een postnatale massage.

Deze verschilt niet zo veel van de zwangerschapsmassage en wordt nog steeds uitgevoerd in zijligging, indien gewenst kan er meer druk toegepast worden.

Vermeld bij het reserveren dat u net mama geworden bent.


Kizzy heeft een certificaat: zwangerschapsmassage en docent prenatale yoga.

Hierdoor kan zij de massage afstemmen op uw behoefte in overeenstemming met het doel van een zwangerschapsmassage: verlichten en ondersteunen waar nodig.

Vraag gerust meer informatie tijdens uw bezoek.


Bij het reserveren in de online agenda zult u een keuze maken tussen 1 uur of 90 minuten volledige zwangerschapsmassage.

€ 70 / 1u

€ 95 / 90 min
MAMA-KINDMASSAGES


Ook kinderen genieten van een massage.

U als ouder of voogd maakt de reservatie voor uzelf en uw kind.

Eerst ontvangt mama een massage en daarna het kind.

Terwijl mama gemasseerd wordt kan het kind een mooie tekening maken en genieten van een voetbadje met badparels.
We zorgen voor een fris drankje of kindertheetje.
Dit geeft het kind de gelegenheid om de massage van mama te observeren en kennis te maken met de omgeving, dit werkt geruststellend.

Daarna wordt uw kind gemasseerd terwijl u geniet van een kopje thee en warm voetbadje.

De behandeling wordt aangepast aan het humeur van het kind: rustig, eerder speels of een combinatie van beide.

We geven graag leuke tips mee om thuis ontspanningsmomentjes in te plannen.

€ 65 / 70 min