LESSEN

PRIVÉ YOGA


Deze vorm van yoga is aangepast voor de Westerling, daar wij er een andere levenstijl hebben dan de klassieke Yogin.

Oorspronkelijk zijn alle âsana of lichaamshoudingen ontwikkelt rond de wervelkolom, en bedoelt om het lichaam voor te bereiden om (langdurig) in een zithouding (letterlijk vertaald: âsana) te verblijven in meditatie.

Wij gebruiken deze âsana om het lichaam te verstevigen en versoepelen wat bijdraagt tot een betere houding en gezonde levensstijl.

De les kan aangepast worden aan uw wensen en behoeften, bijvoorbeeld:

- u wilt specifieke houdingen of technieken aanleren voor verdieping in de beleving of net conventionele houdingen aanpassen aan uw huidige situatie, lichamelijke beperkingen, ...

- u hebt geen ervaring in yoga en wilt op uw eigen tempo met begeleiding de juiste oefeningen aanleren waar u echt iets aan hebt

- u wenst een bewegingsvorm die aangepast kan worden op uw behoefte, yoga is heel breed. Het kan gaan van fysieke uitdagingen zoals poweryoga, tot zeer rustgevende oefeningen als yin of restorative yoga. Het aanleren van de volledige ademhaling tot specifieke ademtechnieken om alert te zijn of net te kalmeren.

- zwangerschapsyoga: een ondersteuning tijdens de zwangerschap, het lichaam dat continue verandert trainen en voorbereiden op een zo natuurlijk mogelijke bevalling.

 

Tijdens een privéles ontvang u het beoefende schema, zodat thuis oefenen gemakkelijk gaat.

Normaal houd een les in: +/-45' houdingen en ademhalingsoefeningen, en 10 min geleide meditatie op verwarmende behandeltafel om echt te kunnen ontspannen.


€70 per losse les van 1 uur

€200 voor 3 lessen van telkens 1 uur (op wekelijkse basis te volgen)

€300 voor 5 lessen van telkens 1 uur (op wekelijkse basis te volgen)


GROEPSLESSEN

We starten opnieuw in locatie: De Leeuwerik te Lokeren.

U beoefent lichaamshoudingen (âsana) op het ritme van de ademhaling, hierin word u stap voor stap begeleid. Daarna is er een moment van ontspanning en gaan we verder met subtiele yoga zoals ademhalingsoefeningen (prânâyâma), energiecentra (chakra) en werken met energie (bandha) gedurende een kwartiertje.

Niveau: niet-beginner / enige yoga ervaring


Data: september 2024


Start: 19:30u - 21u, inloop vanaf 19:25u (wacht even in de wagen als je te vroeg bent)

Locatie: Polyvalente ruimte : De Leeuwerik
Adres: Nieuwe heerweg 19, 9160 Lokeren

Opgelet: oude adres was Oude Heerweg, gebruik up to date gps.


Prijs: nog niet bepaald


Je kan op twee manieren inschrijven voor de lessenreeks:

  • ter plaatse (voorkeur) is enkel mogelijk met cash betaling
  • betaling per overschrijving op rekeningnummer:
    IBAN BE82 3770 2116 8568, BIC BBRUBEBB met vermelding van volledige naam deelnemer, en daarna inschrijving ter plaatse


Voldoende parkeergelegenheid voor de locatie. Jassen kunt u ophangen bij de inkom, daar zijn ook toiletten. 
Aan de deur van de zaal doet u de schoenen uit.                                                                                                   
Er is voldoende ruimte om uw mat uit te rollen en de locatie is conform de huidige wetgeving met geautomatiseerd ventilatiesysteem. Breng eventueel dekentje, kussentje(s) mee voor eigen comfort.


Yogalessen in de tuin

Op de volgende data zijn workshops gepland in de tuin van Kizzy's Healing Praktijk.

Je wacht aan de poort tot 5 minuten voor aanvang van de les, dan zal het poortje open staan en kan je jouw matje uitrollen in de tuin/bos. Laat de oprit vrij. Parkeer langs de straat (gratis in beide richtingen) of zet de fietsen aan de voordeur. Wandel via de voordeur naar de tuin.

Breng dus best een buiten yogamatje mee en kussen, draag loszittende kleding waar je vrij in kan bewegen en ademen.

's avonds koelt het af, breng daarom een dekentje mee, dat beschermt ook tegen de muggen :-)

De les gaat door vanaf 3 deelnemers, reserveer jullie plek 1 dag op voorhand via WhatsApp.


12 juni 19 - 21 uur: Yogales met als thema : Aarden. Gronden. Stabiliteit. Overgave. Oerkracht.

De les vangt aan met een korte introductie tot Yin en Restorative yoga, dit zijn de meest zachte yogavormen die de nadruk leggen op diepe ontspanning van lichaam en geest, deze oefeningen zijn zacht en veilig om te beoefenen, bevorderen slaap en zorgen voor een beter mobiliteit door een verdiepte ademhalingstechniek toe te passen. Hierin word u stap voor stap begeleid. Daarna krijgt u een massageolie aangeboden om uw voeten te masseren.

U leert uzelf een voetmassage geven met relfexpunten of acupressuurpunten die kunnen helpen bij bepaalde pijnen en discomfort.

Een aardend theetje om daarna helemaal in de ontspanning te gaan tijdens een geleide meditatie.

3 juli 19 - 21 uur: Yogales met als thema: Maan en de vrouw. DE yogales dat elke jong meisje tot wijze wilde vrouw  zou moeten doen!

De les vangt aan met een korte introductie tot de maancyclus die in verbinding staat met de vrouw en haar eigen cyclus. U krijgt informatie over welke fase het best geschikt is om bepaalde yogahoudingen te boefenen en welke minder geschikt zijn. Deze les zal u inzichten geven over uw meest intieme zelf. Ook bij vrouwelijke klachten als PMS en overgangsklachten, maar ook bij trauma kan deze les ondersteuning bieden. We bespreken de 4 maan fases en de link naar uw persoonlijke maancyclus. We leren 'intunen' in elke fase door een korte geleide 'womb' of bekken meditatie.

Bij elke maanfase hoort een kruidenthee, kruidentips en zelfzorg oefeningen die uitgebreid aan bod komen.

17 juli 19 - 21 uur: Yogales met als thema: Rust in het hoofd. Ademruimte. Vitaliteit. Evenwicht in lichaam en geest. Spirituele ontwikkeling.

De les vangt aan met een korte introductie tot dynamische yogahoudingen bewustzijn brengen in het bovenlichaam, de ademhaling, evenwicht en ontspanning. Hierin word u stap voor stap begeleid. Daarna krijgt u zuivere bio massageolie (voor elke huidtype geschikt) om uzelf een gelaatsmassage geven met bepaalde acupressuurpunten om rust te brengen in je hoofd en stress in nek en schouders vrij te maken. Face yoga voor een anti-age werking.

Dit zijn gelaatsoefeningen die de huid strak en soepel maken. Een rustgevend theetje om helemaal in de ontspanning te gaan tijdens een rust-in-het-hoofd meditatie. Ontvang en leuke korting als je ter plaatse een Japanse gelaatsbehandeling reserveert!

21 augustus 19 - 21 uur: Yogales met thema chakra met energetische geurreis. Holistisch. Spiritueel. Meditatief. Energetisch.

Deze bijzondere yogales laat jou kennis maken met de chakra's en etherische olies. Krijg uitgebreide informatie omtrent etherische oliën.

Elke chakra heeft bepaalde eigenschappen die zich vertalen in de yogahoudingen en geuren die we gaan gebruiken.

U krijgt een druppeltje olie aangeboden om te inhaleren en inmasseren op de respectievelijke chakra voor een diepere beleving. Dat zijn er 7 in totaal.

Een spiritueel theetje om helemaal in de ontspanning te gaan tijdens een chakra meditatie.

28 augustus 14:30 - 16 uur: Mama - kindyogales met als thema: (almost) back to school. We-time. Ontspanningsroutine inplannen. Contact met elkaar.

Deze superleuke en uitdagende yogales staat helemaal in teken van u en u kind.

Jullie leren elkaar helpen bij evenwichtshoudingen en nog een stukje dieper rekken in stretch oefeningen, leren dieren yogahoudingen kennen en nabootsen. Ademhalingsoefeningen om de innerlijke rust te ervaren. Een creatieve verrassing en ontspannend kindertheetje. Jullie hebben inspiratie om samen regelmatig thuis te oefenen en jullie band te versterken.


€19 per workshop. Inschrijven kan tot 1 dag voor de workshop via WhatsApp, betalen ter plaatse contant of app.

Kom je met een vriendin? Dan betalen jullie samen €35 (m.u.v. de mama-kindyogales).


WORKSHOPS


In een workshop koppelmassage leert u uw partner masseren in onze locatie.

Dit betekent dat jullie tijdens een kennismakingsgesprek aangeven welke lichaamsdelen het liefst gemasseerd worden, waar er regelmatig pijn opduikt en wat de massagewensen zijn. Dit wordt stap-voor-stap zo ergonomisch mogelijk aangeleerd onder professionele begeleiding.

Ook maken jullie kennis met verschillende massage olieën en aroma's.

U mag de toegepaste technieken filmen voor eigen gebruik, om later oneindig veel te oefenen.

€125/2 uur inclusief drankjes, gebruik warme olie en handdoeken.


Workshops op verplaatsing zijn mogelijk voor groepen vanaf 3 personen.
Dit kan op publieke of privé evenementen, vriendinnenweekends, kinderkampen, sportdagen, teambuilding, demonstratie's of gewoon bij u thuis...

aangepast aan alle leeftijden.

Een workshop is een initatie of een practicum op maat, afgestemd op de behoefte van de groep, zoals: yoga voor senioren, stoelyoga, kinderyoga, yoga voor tieners, zwangerschapsyoga, yin, hatha, ashtanga, subtiele yoga: ademhaling en geleide meditatie.
Reserveer een workshop:

  • Zelfinzicht en tarot
  • Leren masseren
  • Maan en de vrouw (aanrader)
  • Duo yoga voor koppels of mama-kindyoga
  • De kracht van manifestatie en rituelen door aroma's en kruiden


Er is steeds ruimte voor vraag/antwoord, en bijkomende informatie.


Beschikken jullie niet over een locatie?

Jullie zijn ook welkom in onze tuin (bij droog weer in de zomer) of een zaaltje die wij kunnen reserveren in Lokeren.

Wij bespreken graag de mogelijkheden voor ieders budget.

VOORDELEN


 

HELPT STRESS EN SPANNING VERMINDEREN


Tijdens een yoga of massageles komen lichaam en geest in een rusttoestand waar niets moet, maar het mag er gewoon zijn. De rust beïnvloed de organen waardoor de werking optimaliseert.

 

AARDEN


 

De praktijklessen gebeuren blootvoets en u draagt comfortabele, loszittende kleding.  Wist u dat regelmatig blootvoets lopen op verschillende ondergronden het hart en de bloedsomloop stimuleert? Het optimaliseert de coördinatie, verstevigt de rugspieren en bevordert de darmwerking.

 

LESSEN DELEN MET GELIEFDEN


Kwaliteitstijd met uw partner, kind of vriendin versterkt de relatie. Jullie delen een intiem moment in alle vertrouwen en zachtheid.

Tijdens een duo yoga of massage workshop (her)ontdekken jullie elkaar.